تحولات لبنان و فلسطین

دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی گفت: بر اساس مصوبه قرارگاه شیرخشک کشور، قرار است مابه‌التفاوت یارانه و آزاد توسط سازمان بیمه سلامت به داروخانه‌ها پرداخت شود، دولت با این کار خواست فشاری بر خانواده‌ها نباشد؛ اما با این روش داروخانه‌ها به لحاظ مالی با مشکل مواجه می‌شوند.

افزایش قیمت شیرخشک، گریبانگیر داروخانه‌داران شد

به گزارش قدس خراسان، شیرخشک هم از آن مسئله‌هایی است که حتی وقتی قرار است حل شود، خودش می‌شود یک مسئله جدید! محصولی که اگرچه وزارت بهداشت آن را جزو مکمل‌ها دسته‌بندی می‌کند؛ اما برای شیرخواران محروم از شیر مادر، یک نیاز حیاتی است.

داستان کمبود شیرخشک در مشهد از اواخر بهار و اوایل تابستان شروع شد؛ همان موقع که به یکباره خانواده‌ها متوجه شدند شیرخشک‌های معمولی کمیاب شده و گاهی مجبورند ساعت‌ها فرزند شیرخوارشان را با آب و قند یا نبات‌داغ آرام کنند.

ثبت در سامانه تی‌تک، نخستین راه‌حل بود که در کنار تشدید بازرسی‌ها کمی وضعیت را بهبود بخشید؛ اما کماکان تفاوت قیمت شیرخشک در داخل کشور با کشورهای همسایه بالا بود و در این شرایط حذف یارانه و واریز آن به حساب سرپرست خانوار شاید منطقی‌ترین راه‌حل بود؛ اما وزارت بهداشت تصمیم دیگری گرفت که داروخانه‌ها خیلی از آن راضی نیستند. قرار شد شیرخشک‌های رگولار یا معمولی با ثبت کد ملی شیرخواران به همان قیمت گذشته فروخته شود؛ اما داروخانه هر قوطی را حدود دو برابر قیمت از شرکت‌های توزیع بخرد و مابه‌التفاوت را بیمه سلامت به داروخانه‌ها پرداخت کند.

این موضوع در حالی که بدهی بیمه‌ها در خصوص طرح دارویار، یکی از دغدغه‌های داروخانه‌هاست و آن‌ها را با مشکلات اقتصادی زیادی روبه‌رو کرده، قوزبالاقوز شد؛ چرا که طبق آنچه دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی می‌گوید، تا الان هم پرداخت نشده است.

سید حسین بهشتیان با بیان اینکه بر اساس مصوبه قرارگاه شیرخشک کشور، قرار است مابه‌التفاوت یارانه و آزاد توسط سازمان بیمه سلامت به داروخانه‌ها پرداخت شود، می‌گوید: دولت با این کار خواست فشاری بر خانواده‌ها نباشد؛ اما متأسفانه روش اجرای کار به شکلی است که داروخانه‌ها به لحاظ مالی با مشکل مواجه می‌شوند؛ چرا که باید هر قوطی شیرخشک را به قیمت حدودی ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان بخرند و به همان قیمت گذشته یعنی ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان به مردم بفروشند و منتظر پرداخت مابه‌التفاوت از طرف بیمه سلامت بنشینند.

او بیان می‌کند: در واقع داروخانه‌ای که شیرخشک را به صورت نقدی از شرکت‌های پخش تهیه می‌کند، بازپرداخت آن از طرف بیمه سلامت نامعلوم است و این چالش را داروخانه‌ها بارها مطرح کرده‌اند. با این حال مشارکتشان در همین شرایط هم خوب است.  

برخی، تغییر سیاست‌های ارزی و اصلاح قیمت شیرخشک را به دلیل درخواست تولیدکنندگان می‌دانند و معتقدند دولت با این کار رویکرد حمایت از تولیدکنندگان را داشته؛ اما در این میان آخرین حلقه توزیع که داروخانه‌ها هستند، گرفتار وعده‌های جدید شده‌اند و معلوم نیست اگر این شرایط ادامه پیدا کند، آیا همچنان به خرید شیرخشک از شرکت‌های پخش ادامه می‌دهند یا عطایش را به لقایش می‌بخشند و در این میان تهیه شیرخشک برای مردم با مشکل همراه خواهد شد. 

احمد رضا ریاضیات، معاون بیمه و خدمات سلامت اداره کل بیمه سلامت نیز چند روز پیش در گفت‌وگو با یک رسانه بیان کرده بود: مابه‌التفاوت ارزی برای شیرخشک‌های رگولار را بیمه سلامت باید پرداخت کند. بنابراین اطلاعات در این زمینه جمع‌آوری و به سازمان بیمه سلامت داده شده است. سازمان بیمه سلامت در کمتر از چهار روز تأییدیه اطلاعات را به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده تا مبلغ را در اختیار سازمان هدفمندی یارانه‌ها بگذارند و در زمان کوتاهی به داروخانه‌ها پرداخت شود.

به نظر می‌رسد وزارت بهداشت می‌توانست با راهکار بهتری هر ماه مابه‌التفاوت هزینه شیرخشک را بر اساس سهمیه هر کودک به حساب سرپرست خانواده‌های متقاضی (افرادی که بر اساس تشخیص پزشک، فرزندشان باید از شیرخشک استفاده کند) واریز کند؛ راهکاری که برای انجام آن دیر نیست.

خبرنگار: معصومه مؤمنیان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.